Le-le-le DIN


Ja, jag kunde inte låta bli
Är du förvånad över att höra min röst igen?
Mm, det är sant. Du är hemma snart igen.


Det är coolt att vara lång

Läste för första gången på väldigt länge Blondinbellas blogg och hittade,
tro det eller ej, en rad text som var betydande. "Det är coolt att vara lång".
Där måste jag hålla med till 100%. Jag är 180 cm (181) utan klackar, men
skippar inte dem för det. Jag kan ju inte ro för att en del killar blir kortare
än mig då ; ) Inte för att det har någon betydelse.


Mina senaste nyinköpta klackar, gladiatorstyle.

Besök från Söder

Jag började kvällen med att skämma ut pappa. Förbliglidandes i en okänd Volvo V70 såg jag plötsligt honom tillsammans med massa lyriska lumpare. Jag bad om ursäkt till Johannas farmor, drog upp dörren i farten och fyllde lungorna: 
-  AAAAAAAAAAAAANDREAAAAAAAAAAS STRAAAAAAAAAAAANDLJUUUUUUUUUUUUUNG!
Han såg mest chockad och vilsen ut. Blev senare uppringd och förstod att han inte känt igen mig först och att "hela området hört".  Jag och Johanna fortsatte till MS Bränna där vi slog ihop oss med Veronica, Sofia och Therese, Emelie kom också. Där myste vi på hela kvällen och vi blev bara fler och fler. Riktigt mysigt, bra sällskap!

Johanna om sina tre katter;
- Den första fick vi ta bort för att han kissade på alla kläder.
Man kom till skolan och fick fråga folk om parfym.
Det andra katten sa dem skulle ta självmord. Så vi fick ta bort han också.
E, M - Den tredje då?
J - Den tredje tog vi bort för att det var lika bra!

     

När jag blev lillgammal

Idag handlade jag mina första riktiga matkassar, känn på den ni!
Alla torrvaror som mjöl, flingor, pasta, knäckebröd mm. inhandlades. Såklart
handlade jag på Willys - allt för att vara ekonomisk ; )
T.o.m. Vickan blev imponerad då jag träffade henne senare på stan, och
hon blev ännu mer förundrad då jag fick ursäkta mig p.g.a. att parkeringstiden
höll på att ta slut. Detta kommer bli en vanligare syn!


sagt i bastun 2

Mamma: Marri, det är bara att köra pang på rödbetan!
Bror: va? Vad menas med det?
Mamma: hmm, jadu.. hihi. Jag vet inte riktigt.
Bror: Men säg, vad betyder det?
Mamma: Men typ; köör håårt!
Bror: ... Vadå, i röven eller?
Jag, Mamma: ....Hahahah, whaaat? vart fick du det ifrån?
Bror: Men du sa Rövbeta.

Ojoj, han gör det igen.. Inte är vi väl släkt?

Skellefteåweekend

Denna helg brukar i ordning innebära Pdol fredag-lördag, men traditionen bröts i år.
Torsdagen tillbringades i Piteå för att se och agera paparazzi under Bmf spelning, som för övrigt var nostalgisk på sitt sätt då det var deras sista spelning - for now.
Efter jobbet på fredagen stressades det och packades det för att börja roadtripen mot Skellefteå med Emelie. Vårt uppdrag var att inreda och packa upp i lägenheten min. Vädret var inte det bästa då heeela helgen bestod av regn utan uppehåll. Men vi hann slutgöra vårt uppdrag och även hinna med en heldagsshopping i Skellefteå centrum. På lörsdagskvällen for vi och åt finmiddag på en Kinarestaurang. Min nyinköpta DVD med tillhörande scarter köpt från Coop Forum, fick invigas på kvällen. Vuxenpoäng att handla mat och dessutom laga den. En morgon slog t.o.m. Emelie igång nyhetsmorgon, men där fick jag dra en gräns. Hursomhelst en great weekend, inte lika tradiotionsenlig som alltid!

      
puss marran.

*

jag vill vara din gåta,
men jag vill att du löser klart den

Efterklok

Varför är jag så efterklok?
Det är lätt att vara efterklok, men det hade fan vart bättre att vara lite före nångång åtminstone. Men det man inte visste då har man lärt sig nu. Förhoppningsvis får jag användning utav det. Är det något jag lärt mig så är det att ta vara på händelser och personer som betyder.
Och förhoppningsvis är det inte försent för det heller.

Dos av lycka

UnderBART ROLIG HELG.
Lördagen stod för husfest hos Jue, mys med gänget tills bubblan och jag, med målet att "supa Jue under bordet", till slut fick för mycket själva.. Haha! Söndagen spenderades på Bärvägen 3, där det solades, fikades ute i solen, åktes på båt älven och avslutades till slut med Pizzahäng.
  
Idag fortsatte vi i samma tempo, med grillmys och bad vid Djuptjärn med Mimmi, Wollan, Rubban, Ida, Johanna, Hahto, Englund och Emelie. Bilder kommer snart! : ) Alldeles för många skratt avslutades med tårar då farväl av Jue togs.

Jag tillägnar denna låt till Johanna själv. För vissa kan den verka för sorglig och känslokall, men Johanna och jag vet tanken bakom texten, då vi skrikandes från Skogså sjöng den egna versionen av låten.


Puss Marran

Äntligen lördag!

Den gångna veckan gick undan. Onsdagen bjöd på extra mys då jag, sandra och liza drog middag på max och fortsatte med Bio - Baksmällan. Jag sov sedan över hos S för att ha närmare till jobbet dagen därpå. Nu har jag endast två veckors arbete kvar - sedan är det semester! Lagomt till Lulekalaset.
Ikväll blir det avskedsfestligheter för att fira/sörja Johannas bortgång under ett år då hon kommer att befinna sig i Schweiz. Kanske ingen idé att sminka sig då tårar säkerligen kommer att rinna ner för kinderna, i dimman dessutom?
Vi får väl se : )

Bjuder på lite bilder från förra helgens festligheter hos Opalen-Charlotte!

Häng : )

Charader (uttorkad)

Bitchjag, Finnebanan & Turkaida

extas

det var alldeles för länge sen
tänker du nått på mig än

vart tog alla vackra orden vägen
vi tappa dem nånstans efter vägen
vinn mig, vi kan finna dem igen

ge mig kärlek och magi
ge mig hungern din och de ord som aldrig sas
ge mig tro på allt du var
jag ska alltid stanna kvar

vi såg äppelträdens blom slå ut
vi gick där ingen gått förut
och natten var alltid lika skön och varm

när hösten kom låg vi tätt intill
vi pratade och mycker mer till
om natten du somna om min arm

varenda gång som jag ser dig
jag brukar tänka på alla
stunder vi gav varandra
och allt vi kunde få.

Vinpimling och (personal)fest!

Gårdagen hade inte kjunnat vara bättre. Finmiddag med gäster som Ulf Hallstensson, Helena, Anna G och Jenny där samtalet mest kretsade kring innebandy - förvånansvärt? Efter vinpimpling och gomat åkte jag till (personal)festen, Opalens. Jag, Ida, Charlotte och Madde högg in på Fia med hutt på en gång och välkomstdrinkarna gjorde att man kände sig mer än välkommen! Lite senare gjorde Mia entré, det första hon gör är att (nästan) trampa ihjäl katten xD jävla finnebanan. Hursomhelst, kvällen fortsatte med päronshottande och charader. Hemligheter avslöjades men "varken jag eller du kommer komma ihåg det här imorrn" var kvällens citat som får tala för sig själv. När alla till slut började bege sig mot Farmen var tanken att jag och Mia skulle promenera hem till Sävast. Dock råkade Eija vara ute och cruisa så blev en skön biltur hem istället. Väl hemma fortsatta efterfesten där det bjöds på shottar. Uffe berätta om vilka killar som är singlar i AIK och han lovade att han skulle försöka fixa min man Kim åt mig. "Säg att det finns en jättesnygg tjej från Norrland som vill ha han. Då kommer det vara jag och Kimpan forever! xD" Jag har redan börjat smida planer, måste bara jämföra superligans spelschema med damelitens ;) haha.

Kommer bilder när finnebanan Mia lagt in på datorn.
Puss Marran


Kim Nilsson - min framtida man.


Touch and go

Med gråten i halsen sittandes på bron, klockan hade slagit 23 och kylan omslöt mig. Hungig och trött satt jag alltså utelåst.. Gårdagen var påfrestande. Dagen började med jobb 07-16, skyndande mig därifrån till Sara och åt mitt mediokra "konsum-allt-i-allo-plock". 1,5 timme senare var vi framme i Skellefteå, för att avverka ett innebandyträningspass med laget. Riktigt kul och motiverande. Efter det väntade 1,5 timmes hemresa, minst. Med tunga ögonlock körde jag sista biten Luleå-Sävast och längtade starkt efter sängen. Men var det någon hemma - nej. Hade jag med mig nycklar? Nej. När jag tillslut kom in i mitt eget hus däckade jag av trötthet.
Ett plus från gårdagen var dock att jag såg min blivande lägenhet. Vi cruisade förbi frögatan och Anderstorp. Den var inte så opreventiös som jag först trodde. Läget är dessutom fint, jag har ca 1 km till Campus och ca 500 m till Coop ; ) har en känsla av att jag kommer att hänga där en hel del i sommar - de hade mjukglass ;)


underestimated relief

"Looking to leave the past behind.."

Sweet.

mornings come in paradise

I've been floating on the surface way to long. Take me down with you. I'm flying to high.

Jag citerar;

You know I don't like

Being stuck in the crowd
And the streets don't change
But baby the name


Sporadiska möten  i nya miljöer, nya ansikten
och nya incitament. Rastlös av rutiner och samma
inövade vanor. Provisoriska lägen före samma
position har alltid vägt snäppet mer.
För andra en flykt, för mig en triumf - ett steg framåt.
Blicka högt,  le åt din framgång och våga.


Jaghadeendröminatt - denkändessåverklig

Tredje arbetsveckan är i rullning. Vaknade 06.34 av att halsen var sväld och förkylningen var på visit. Fick mot min vilja stanna hemma från jobbet, sova ut, äta överdoser av C-vitamin och min speciella huskur mjölk+vitlök avnjöts. Känner mig redan nu piggare! 4 dagars träningsledighet pga halsont får mig att klättra på väggarna. Blir att dubbla resten av veckans dagar med träning. Termometern har visat +34 grader i solen idag och i sällkap av Ipoden solade jag någon timme.  Ikväll blir det endast en lugn kväll; hyra film med syster och fortsätta kurera mig, för att kunna jobba imorgon.

  
Skin, skin som den sol du e, låt hela världen se ditt leende.

RSS 2.0