70/20

Sju tappra flickor var vi som körde 70/20 intervaller (eller springa 20/vila 70 som jag råkade uttala mig om) och fys på det. Nu känns det ännu mer i magen än det gjorde tidigare. Kommer bli en kamp med häftapparaten även i morgon..

Nu blir det (inte helt oväntat) chips och dip till hockeyn! Ha en fin tisdagskväll:)

Löpträning


På 55 minuter ska vi i laget ut och löpa i kylan. En del av mig önskar att temperaturen når köldgränsen, medan en del av mig faktiskt hellre kör distans ute istället för fys inomhus. Är rätt skönt ibland att bara springa och inte tänka. Speciellt skönt är det efteråt! Jag har hur som helst laddat upp med en espresso!

den som väntar..

I morse fick vi se vår kommande lägga för första gången. Vi var ju förvarnade om att lägenheten kommer att behöva renoveras, men det var precis så bra som jag föreställt mig. Det öppna vardagsrummet/köket var lite mindre än jag trott, men desto mysigare. Hoppas vårt val av tapeter blir fint. Jag längtar så att jag håller på att spricka tills vi vår börja inreda och möblera!

Efter titten for jag och jobbade 8.30-16, efter det träning. Var en kul innebandyträning med högt tempo, krigarinsatser och skratt! Nu ser jag och Alle Titanic. Vi har bäddat ut i bäddsoffan och ska tillbringa natten i vardagsrummet ;-)Godnatt på er!

13/01/12

Finska begravningar är inte riktigt som svenska. 09.45 for vi till kyrkan, såg gammelfarmor för sista gången, för att sedan körde kortege till hennes hus. Väl där blev det fika med släktingar och många andra vänner och bekanta till henne. Efter två timmar körde vi tillbaka i kortege till kyrkan. I en fullsatt kyrka hölls en timmes vacker ceremoni, innan vi for ut och sänkte ner kistan bredvid vår gammelfarfar. Efter blommor och sång blev det mottagning i kyrkan, älgstek och efterrätt. Efter det återigen sång och prat av prästen, innan dagen avslutades med kaffe och fika. En mycket fin dag! Vila i frid gammelfarmor Linnea.

Hoppas på att få tag i bilder som faster Teija tog under dagen. Tills vidare får jag nöja mig med dessa bilder tagna i stugan efter begravningen.

Tapeter

Nu ett roligt besked i allt det sorgliga. Jag fick ett samtal från vår hyresvärd. Kvinnan i vår nya lägga har hunnit flytta ut och 8.00 på måndag ska vi träffas i nyläggan och se över vad för tapeter vi vill ha. Kul! Förstod jag det rätt ska dem börja renovera redan nästa vecka, vilket innebär att vi är drygt en vecka från att få flytta in!

Ska man ha en ljusare nyans på tapeterna i det öppna vardagsrummet/köket?

Eller gå snäppet längre och köra helt i klassiskt vitt?

Eller gå helt tvärtemot och köra på en mönstrad, skränig tapet?

Återstår att se(:  (bilder från Colorama)

Begravning

Äntligen helg. Eller äntligen och äntligen, den här veckan har gått sjukt fort. Igår var det måndag känns det som, idag redan fredag. Direkt efter jobbet idag blir jag upplockad av familjen. Vi ska till stugan över helgen, nämligen på min gammelfarmors begravning. 102 år blev hon, inte illa! Vid 99 år började hon använda rullator. Hon var vegetarian och började alltid dagen med havregrynsgröt om jag förstått det rätt! Hoppas på en fin begravning och en annars bra helg i stugan. Vi kommer hem någon gång på söndag.

Ha en fin helg allihop!


Du ägerTaggad tjej

övertaggad tjej

Överfallen tjej


Nu kila iväg till hälsans för föreläsning. Hoppas Mats eller någon har med något gott att tugga på (jag hitta bara två morötter).


12.01.26

06.40 blev jag väckt av Alle, skyndade mig iväg till jobbet för att börja 07. På det viset får jag sluta 15.00 idag, skönt! På dagens schema står Du äger föreläsning och innebandyträning 19.15-22.00. Innan dess ska jag försöka hinna flyttpacka lite mer. Har jag inte fått höra något idag ska jag ringa vår hyresvärd, så jag vet hur vi ska göra med hyran. Nu vill jag bara flytta! Längtar så.


Såg lillebrors lag spela dm-match i tisdags. De tog igen till 3-4, men i slutet tappade dem. Kul match dock:-)


25e smäller det


Löning idag - dubbelt upp! Glad är jag men gladast är nog sparkontot. Finns så mycket kul jag vill göra, så fint att lägga undan en hel del varje månad (:


Incident #3

Jag har ju glömt att nämna den lilla incidenten i måndags efter träningen, då lilla forden vägrade att starta. Jag, Jonsson, Pelle och Amanda stannade ofrivilligt en timme extra utanför pontus för att desperat försöka återuppliva fanskapet (egentligen menar jag inte fanskapet, men i stundens hetta känns det nödvändigt). Det hela slutade med att vi fick lämna bilen och istället fick Alle och en från jobbet bogsera den till Bilfrakts garage. Felet= kondens i tanken pga för lite bensin=ispropp! Alltså har jag lärt mig att speciellt i gamla bilar ska man helst ha mer än halva tanken för att undvika isproppar. Efter att den tankats upp och fått i sig lite t-röd startade den som aldrig förr. Tack Pelle och Amanda som hjälpte! Och till Jonsson som inte hade så mycket till val ;-)

 

Nu till det roliga. Igår for jag och Jenny och körde ett mage/ryggpass på helex. Bra jobbat! Mindre bra jobbat var att jag bröt sönder nyckeln när jag parkerade. Den var ju redan skev sedan en tidigare incident, men nu orkade den helt enkelt inte. Jenny skjutsade hem mig, vi plockade upp Alle och reservnyckeln. Nu gäller det att uppsöka närmaste låssmed innan reserven ryker.

 

Ikväll är vi träningslediga, vilket för min del innebär mys, hockey och packa ner i flyttlådor!


Jag var nära att halsa denna dryck då bilen vägrade vakna till liv. Men bara nästan.


invincible

Jag känner mig stark. Nästintill oövervinnerlig. Som om jag kan gå igenom världens storm och ändå stå kvar. Nej, det här är något som ska in under rubriken "gjort bra idag"!

Bra helg

En väldigt fin helg på alla sätt som passerade. Filmmys fredag och lördag kväll, en p16 match och en dammatch (två vinster), bastu x2, Du äger föreläsning, flyttpackning & bara allmänt mys. Jag och Alle bodde hela helgen i vardagsrummet, där vi bäddat ut i bäddsoffan för att kunna ligga och se massa tecknade barnfilmer helgen lång. Somnade till Björnbröder både fredag och lördag och frågan är när vi ska se klart den!


 

 


Första segern


Första segern i killserien idag! Vinst med 6-3 vilket visar att vi gått framåt som lag sedan vi började lira mot killar i höstas. Högre tempo och tuffare närkamper. Nu suger vi på den här karamellen ett tag och visar lite goglädje!

På "Du Äger" föreläsningen:
Rebban: men jag har bara kommit på en bra sak jag gjort.
Jag: Jag har skrivit hela fyra. För jag är så jävla bra.


Tror minsann "Du äger" träffarna börjat ge verkan!

Vägen till hjärtat går genom magen

Igår körde vi lite plojinnebandymatch på träningen, efter det tog Rebban, Moa, Jag och Alle monstret/hästen/maskinen till Boden (med ett viktigt stopp på Max) innan vi nådde slultdestinationen Boden Arena. Där såg vi en spännande match mellan Boden & Kalix och vi kan väl säga att resultatet slutade på ett bra sätt! Kul att finowollan regerade på planen och hade kvällarnas kväll, grymt korallen! Var även mycket stolt över Mimmi, rutin på sista assisten!

 

Under bilresan hem började vi prata om massa tecknade barnfilmer, vilket nu lett till att det blir maraton ikväll. Alvin & gänget, Hitta Nemo, Boog & Elliot etc!

Vip-läktaren igår! Skrattade så jag fick ont i magen åt rebbans mobilapp som vanställde ansiktet..Haha.


Sen julklapp

En trevlig överraskning väntade utanför ytterdörren när jag kom hem från jobbet igår, nämligen min och Alles julklapp från jobbet. Man fick välja på en hemsida vad man själv ville beställa hem. För min del blev det en spikmatta och för Alles en splitterny stekpanna, då den förra tog sitt liv härom veckan. Efter att jag dragit ihop kanske årets godaste räkpasta stressade vi iväg till bion. Filmen skulle börja 18.00 och vi började köa 17.50. Kön sträckte sig upp för trappan och som vanligt hade vi ställt oss i fel kö.. Kvinnan började först med att fråga de fyra pojkarna om leg, då Hamilton krävde det. Efter att hon bokat in sittplatser inser hon att hon bokat Sherlock åt dem. ”Oj, nu blev det fel. Men Sherlock Holmes får det bli, det blir väl bra?” ”men vi vill se Hamilton”. ”Men en av er har ju inte leg”. ”Joo, jag har den här nånstans” säger ena killen och gräver fram den. Efter 8 min med samma gäng får äntligen nästa kund gå fram. Han får dra sitt kort tre gånger för betalning, då maskinen strular ihop. Hela kön suckar och muttrar och jag är 2 min från att ge den söta gubben bakom mig min gratisbiljett, då vi aldrig kommer hinna till Sherlock. 18.10 kommer vi äntligen fram, skyndar oss in och kommer lagom två minuter in i filmen. Hata köer!..


Hur som helst, filmen var galet bra, enligt mig mycket bättre än ettan! Rekommenderas starkt, nästan så att jag kan se den igen. När vi kom hem vid 20, la vi oss princip i sängen med varsin bok. Haha, pensionärerna ; ) Men ska man upp 05.55!..


Grymt med spikmatta!


"vem har skrämt upp dig?"

05.55 – så tidigt har jag inte varit uppe sen 2005. Det är nog helt sant om jag minns rätt, då vi var på Norrlandsmästerskapen i Sundsvall med Sävast och var tvungna att ta en morgonpromenad strax efter 05, bland kulingvindar och mörker. Ja, så går det när man har lite av flextider. Men nu är jag inne i ett mode då det faktiskt är skönt att börja tidigt och också få sluta tidigt.

Igår var en sådan där fuck life kväll; tvättade i sinne, lagade mat, däckade på soffan, blev väckt av larmet, bytte om inför träning, stressade till coop för att hämta bokpaketet, insåg där att jag är på fel ställe, racade med bilen till Jourlivs, insåg att de stängde två minuter sedan.. Kul va? Ikväll däremot ska det bli en kul kväll. Träningsledig så det bjuds på bio och filmkväll!

En "klassbild" från Reunionkvällen. Dock bara 1/3 på bild!


Chocolate & Honey


Chokladbrunt & honungskastanj är vad jag har i håret just nu. Trivs som fisken i vattnet! Blir fortfarande chockad när jag ser mig i spegeln, då jag annars sett en ljushårig tjej. Men det var då det!

Style By Tyra

Nöjd som aldrig förr är jag för att jag fått in en bra rutin gällande sömnen den här veckan. Har snittat 8-11h/natt hittills! I morgon ska jag mest troligt åka till jobbet redan 06.30 då Alle börjar, så det är perfekt att jag sovit som jag gjort. Synd bara att vi har innebandyträning till 22 idag, blir så sent efter dusch och mat.


Igår beställde jag lite smycken från Style by Tyra, bl.a. en hårdonut av den större modellen. Tillräckligt stor hoppas jag! Den jag hade på nyårs var väldigt mycket för liten, då jag var tvungen att snurra halva håret runt runt knuten, då det inte fick plats. Mina böcker borde även dimpa ner i brevlådan idag. Skulle vara finfin timing då jag läste ut Zlatan igår! Jag måste säga att jag hade en helt annan uppfattning om killen innan boken, aldrig tyckt om honom. Men nu har jag ändrat åsikt åt det positiva.

 
Earcuff, donut och fingerring!


Tjejkväll

Lördagskvällen blev succé. Sex tjejer blev vi, jättegod trerätters, alkoholhaltiga drycker och roliga spel! Hur kvällen avslutades behöver vi inte gå in på, men 1-0 Sverige kan vi lätt konstatera.

Några citat från kvällen;
"20 minus?! De är därför jag mår så dåligt nu. Jag är en temperaturmänniska!"
"har jag spytt typ 7 gånger efter vägen?"
"Jag vaknade upp men visste inte var jag var. Men då såg jag det svarta hålet. Då visste jag"
"Dagens ungdomar.."

Sedan hittade Alle mina lösbröst a.k.a. min klisterbh uppklistrad på toalettväggen. Haha, vem är den skyldige?

Tack tjejer för en finfin kväll!

@work

För er som undrar vad jag sysslar med på jobbet har ni här ett sneaky peak. Just det här är order där jag lägger in volymer för varje specifik kund, tillsätter resurs (lastbil som ska köra transporten) och lägger ut losstider för varje kund. Då vet ni!


Ny hårfärg

Sedan jag flyttade till Luleå har jag varit trogen frisör-Sandra a.k.a. Pegerbi och mitt hår saknade henne under mina två år i Skellefteå. Igår fick jag för mig att heldrastiskt färga håret mörkare, efter ett år med ljust hår och innan det rött hår. Färgen köpte jag på Klipperian, blev chokladbrun blandat med kastanj. Resultatet får ni se senare då jag hunnit ta en bild. Är hur som helst väldigt nöjd!:-)

Efter en bra träningsvecka med sex träningsdagar i streck (inklusive två matcher) är jag glad att det är fredag och möjlighet till att umgås med soffan! Derbyt i onsdags vann vi, vilket betyder ett steg närmare målet. I morgon möter vi Sunderbyns p16 11.00, sedan börjar helgen på riktigt.

Fin helg på er!N3rd

Jag har blivit en läslus av värsta slaget, en bokmal helt enkelt. I min samling har jag främst självbiografier så som Jenna Jameson, Bingo Rimer, Slash och senaste tillskottet Zlatan. Igår beställde jag böcker för 500 spänn! Say whaat. En bok till Alle och hela fem böcker till mig. När jag väl plöjt Zlatan vet jag vad jag har att kasta mig över ;-)

 Choklad- & marshmallowsfingrarDessa godingar ska jag prova mig på, beroende på hur trött jag är efter kvällens träning. Men om jag känner mig rätt kommer dessa sitta fint som återhämtning (efter mackorna och mjölken såklart!). Jag fick ju nämligen denna cupcakesbok i julklapp, vilket ger mig många bra anledningar till att baka och äta en god kaka med jämna mellanrum.

12.01.10

Innebandyträning igår, lattjo var det och med lite fys som avslutning. Sista lagträningen innan onsdagens match, känns bra. Ikväll blir det en sväng till Helex, blir att köra några intervaller och spänst & snabbhet utefter programmet. Planen är att jag ska baka ikväll, men får se hur det blir med den biten. Önskan just nu är att få gå och lägga mig 20.00, med Zlatan som sällskap innan jag däckar!
 


 

 


Långhelg

Efter ett intervallpass på helex igår, planerade vi en roadtrip till Ikea. Efter att ha skottat fram släpet och lyckats köra lös det med hjälp av en snäll kvinna, kunde vi börja rulla norrut. Syster följde med på impuls. Resans största fail var att det vi köpte rymdes i bilen (efter många om och men) och vi fick åka med tomt släp även på hemvägen! Haha, bra planering. Kvällen avslutades med film och mys.

Idag har vi spelat träningsmatch mot Ibk Luleå p16, vinst med 11-4. Hoppas vi lyckas med det även i serien. Nu efter dusch och gomiddag ska jag se vad kvällen bjuder på! Allt för att inte söndagsångesten ska krypa in på en.

TrettondagenHade det inte varit för larmet som ringde hade jag kunnat sova en bra stund till, men 10.45 klev jag i alla fall upp. Vaknade med en huvudvärk som utvecklades till en huvudvärk från helvetet efter lunch, så Alexander fick fara och inhandla ipren och panodil. Annars har vi bara tagit det lugnt idag, packat i lite flyttlådor, ätit, läst Zlatan och nyss sett En kvinnas hämnd. Överraskande bra film! Var bara tvungen att se den efter att tjejerna i laget tisslat om den innan träningen. På en stund ska vi ge oss på The skin I live in, en bioaktuell thriller. När vi sitter här bland alla tända ljus i vintermörkret, längtar jag extra mycket efter att få flytta in i nya läggan. För ett tag sen var det tre månader bort, nu är det mindre än en månad. Den som väntar på något gott!..

2012.01.05

Nådigt trött. Efter tre timmars träning igår, var jag så övertrött att det tog en timme innan jag somnade. Men gode gott jag sov när jag väl gjorde det! Ikväll finns det tre bra skäl till att äta chips. 1. Derby Luleå-Skellefteå. 2. Finland-Canada. 3. Sverige-Ryssland. ”Det är så skönt att ha bra skäl till att få äta chips och godis!” som jag och Jennie konstaterade. För att förtjäna chipsen ska jag iväg på innebandyträning 11.30-13.00. Sedan tillbaka till jobbet för att kriga de sista timmarna.2012.01.04

Idag är jag tröttast än tröttare efter fem timmars nattsömn som kändes som två minuter. Kändes oerhört värt att sitta uppe till efter 02 och se Finland förlora semifinalen trots tvåmålsledning in i tredje. Hade jag vetat att Finland skulle spela 5 mot 7 hela matchen hade jag lagt mig kl tio istället. Tack domarna för Sveriges reduceringsmål, tack. Men interference, hakningar och sex spelare på planen kunde domaren inte se. När t.o.m. de partiska svenska kommentatorerna som aldrig kan erkänna ett fel hos de svenska spelarna utrycker ”det var faktiskt en väldigt billig utvisning Finland åker på” eller ”AAaaaaaaHh Oooj!! ” när Sverige har för många spelare på planen – då äär det dålig domarinsats. Jaja, vi får väl nöja oss med VM-guldet. Trots allt en utklassning där, hihi.

Efter jobbet ska jag försöka snabbsova 16-17, sen snabbäta innan jag och Jenny tar ett pass på Helex 18-19, för att sedan köra innebandy 19.30-21.30. Seeeen ska jag sova något så sjukt mycket. Kul.12.01.03

Tyvärr somnade jag 6 minuter in i tredje perioden, men jag visste att bröderna Granlund skulle fortsätta domdera på planen. Ikväll väntar alltså semifinal mellan Sverige-Finland. Egentligen kul vilket lag som än vinner, men jag håller ju på Suomi i första hand ;)

Ikväll kommer Krikko och Johnny till oss på besök. Spelkväll vankas och jag ska knåpa ihop lite tilltugg! Kommer bli kul. Hoppas bara Alexander sett min ”gulliga” lapp jag lämnade till honom på morgonen. ”Hej <3at! Städa köket, ta ut soporna och dammsug läggan”  Tror jag glömde ”puss” där på slutet också. Ajja, han kanske uppskattar den lika mycket som jag uppskattade hans lapp.


Sorre på julafton. Han blev så otålig i väntan på sin julklapp (som han visste fanns i Sannas rum då det lukta grisöra i hela läggan enligt honom) så han gick in i Sannas rum, grävde lugnt och metodiskt fram klappen, gick vidare till Mikaels rum, där han la sig skönt och började öppna presenten. Haha!

Två påsar chips och hockey

Vattengympa med laget 16-17, mat och träffa Alle en snabbis och sedan löpskolning och spänsttester 20-21.30. Dagens oflyt vände (efter att billåset fryst, gått sönder och nyckeln halvt gått av) till det bättre när jag fick träna av mig och skratta med laget! Hemma väntade även en överraskning i form av två chipspåsar (?!) och en jättegullig lapp Alle skrivit. Gulligt! Att jag dessutom fick sänka en espresso körsbär efter maten gav nog sin positiva effekt. Nedan ser ni min nya kaffeservis, nöjd tjej!


2012

Ny vecka, nytt år. Vaknade dock på heelt fel sida idag. Grinig, stressad, slog mig i väggar, hungrig men återhämtade mig snabbt då jag fick klarhet om att människor har det värre. Huvva. Idag får jag äntligen, äntligen göra annat än vila, ta promenader och cykla på en träningscykel. Jag har vilat drygt två veckor den här svängen och går direkt in i hårdjobbet. Vattengympa med laget 16-17, sedan löpskolning och spänsttester 20-21.30. Tur att jag är 1.82 och förhoppningsvis klarar mig från att drunkna av trötthet i poolen (kan bli på gnällen då djupet är 1.80m).


Ta hand om varandra och tiden vi har. Den kan ta slut på en tusendels sekund. ♥


New Year's Eve

Nyårsafton i år spenderades i Skellefteå, där jag inte satt min fot sedan Trästocks i juni. Blev en mycket lyckad afton med värdparet Amanda och Erik. Ett sällskap på 11 personer, trerätters middag, frågequiz och nyårsraketer vid parkbron vid tolvslaget. Nu inväntar jag bilder från kvällen från olika kameror och under väntetiden får jag passa på att tacka alla inblandade för en mycket fin kväll!


RSS 2.0