Snart är det vinter på riktigt

Mysfredag. Dålig match lördag. Ikeatripp med Emelie söndag. Massa jobb måndag+tisdag. Glögg, hockey, Plaza och snö senare på tisdag kväll. Snart är det halloween och längtar extra mycket till helgen. Två födelsedagsbarn och massa kul väntar!


 


Vitamin

I detta nu hade en sån här smarrig smoothie suttit fint för att piggna till lite! Kiwi, mango, hallon och citronyoghurt emellan! Jag somnade på soffan efter maten och vaknade upp vid åtta. Behövligt-check. Vart tog fredagen vägen? Bra fråga. Har hursomhelst packat och laddat ipoden med bra musik. Match i morgon i Umeå, taggen börjar nu!
 

Rikskuponger

Denna månad ska jag prova på rikskuponger. Det blir mycket lättare att hålla koll på hur mycket man lägger på mat/månad. Då vet du att den enda maten som dras från kortet är mat och inte Max, Allstar, Donken etc. Dessutom räcker häftet bra mycket längre än en månad, då den har ett värde på 1400 kr. Så vi får se hur det går!


Spökvandring

Igår deltog jag, Sanna, Rebban och Lovvi i en spökvandring på Hägnan. Varmt klädda gick vi där i armkrok, i facklornas sken med mörkret som omslöt oss där ljuset inte nådde. Vi hörde sägner om avrättningar, sjukdomar och gengångare. Det tog bara fem minuter innan vi alla skrek av rädsla. Helt ok kväll alltså!

 

Fall

En mysig, kall höstdag. Solen visade sig efter veckor av frånvaro. Jag måste säga att jag är gode nöjd med mina uggs och nya höstjacka. Japp, så är det! Luleå är en fin höststad.

 

Inga planer alls

 Jämfört med förra helgen var denna helg aningen lugnare. Inga planer som sagt! Ändå har jag hunnit med Hockey, innebandymatch, The middle maraton av säsong 1, stadsrundor, träning och ett besök hos Emelie och Emil. En lugn och mysig helg!


Ta det som det kommer

Första helgen på länge som jag inte har något inplanerat eller några "måsten". Vi vaknade efter åtta och låg och drog oss i sängen bara för att vi kunde. Efter frukost plockade jag och Alle upp syster och bror för inhandling av halloweenutklädnader. Vi hittade det vi var ute efter och rullade vidare till Coop Arena. Där såg vi kusin Martins lag vinna över Luleå Hockey med 3-2. Sen när är det så kallt att kolla på hockey? Efter matchen handlade vi lite till för att glida in på dagens andra match, IBK Luleå-Kiruna AIF.
 
Nu är vi nyätna och har laddat ner säsong 1 av The middle. Roligare serie får man leta efter!

Ombré / dip dye

Igår fick jag håret färgat hos Sandra Pääjärvi i vanlig ordning. Jag kände att det var dags för nå mörkare efter månader med mitt ljusa hår. Resultatet blev en mörkbrun botten som blev ljusare efter längderna. Topparna är nästan kopparröda. Väldigt nöjd som vanligt! :

 


Projekt - Kabelvinda

 Äntligen är mitt projekt här hemma klart! Efter veckor av behandling är det nu färdighaft. Idé och inspiration fick jag av Lisa "Lajsa" Andersson!
 
Efter att ha kollat upp med Bravida om en kabelvinda har jag tjatat på pappa i två veckor på att han ska spana på rullen tills den är kabelfri. När jag väl fick hem den fick den stå och torka i ytterligare en vecka.
Så här fin såg bordsytan ut först..
Efter lite slipning började det likna något. På det lite färg! Jag valde en vit nyans med namnet "äggskal".
Nöjd tjej! Nu ska jag kasta mig i soffan, med en tekopp och kanske en bra rulle. Alltså inte en kabelrulle. Pusshej!
 

Snö!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ute vräker snön ner. För ovanlighetens skull har jag faktiskt längtat. Hellre några minusgrader och snö, än regn, blåst och grått. Nu måste jag byta till vinterdäck och hämta kupévärmare och motorvärmarsladd från mamma och pappa. Sedan är jag och mercan redo!


 


Bortaturné

En helg. Två matcher. Totalt fick vi bara med oss 1 poäng av 6 möjliga, men vi hade ledningen i båda matcherna! Surt. Mot Kais Mora ledde vi med 4-1 ett tag, men dem kunde vinna i sudden med 6-5. Mot serieledarna Uppsala ledde vi med 3-1. Däremot orkade vi inte stå upp i tredje och dem kunde vinna med 6-3. Men vi är nära! På hemmaplan tar vi dem med säkerhet, så det så!
 
När det gäller bussresan har jag lyckats bli förkyld. Ena stunden låg man och frös, för att i nästa kasta av sig täcket då svetten rann. Inte kul. Jag får kurera mig ordentligt! Annars en otroligt rolig och framförallt lärorik helg.


Mora/Uppsala

Stickbagen är packad. Ikeakassen är fylld med sängkläder och det nybryggda kaffet ska strax i termosen jag ska dela med Wollan! Varannan gång sa vi ju? Ska bli riktigt kul med matchhelg, med två tuffa matcher dessutom. Heja på oss!
Hanna är kreativ när hon tejpar benhinnor. En färgglad accessoar som ska sitta där hela helgen!
 

Gangnam style

Ikväll kl 21.00 rullar lagbussen söderut för en bortaturné hela helgen. Första stopp Mora, andra Uppsala. Det blir sovbuss med bra filmer och något gott att tugga på (man kan ju inte spela match på tom mage)!
Gangnam style i Johannas studentlya ;-)


Colorama

På lunchen hann jag förbi Colorama för att inhandla hjälpmedel inför mitt projekt här hemma. Efter jobbet ska jag få fortsätta på det! Halva nöjet är faktiskt att få skapa förändringen själv! Vi får se hur slutresultatet blir:-)

Biskvi-tisdag

Tisdag = träningsledig kväll. En klassisk tisdag innebär hockeykväll med nå gott. Igår var inget undantag, till skillnad från att vi inte låg i soffan, utan istället slet i köket. Syster och jag bakade nämligen biskvier för första gången! Måste säga att vi blev helt klart godkända ;-) Riktigt mumsigt med ett glas mjölk eller två till!
 


Sagan om..

Nu har jag äntligen kommit över en skiva med vår kabaré vår klass gjorde i nian på Brönjaskolan. Sagan om Stringen som den så vackert heter! Jag har ännu inte hunnit titta på den, men ska bli grymt kul! Jag minns hur vi övade och hade oss i veckor ;-)
 
Skolavslutningen i nian 2006. En del av storklassen!
 
Reunionen dec 2011 :-) Nog är vi lik oss!
 
 

Bästa på länge

 
Angående helgen så var den bland dem bästa på länge! I fredags tränade vi och efter den for jag till mamma och pappa och såg IBK Dalen-SPV på tv. Väl hemma såg jag och Alle (mest jag) Return to me, en gammal romantisk komedi.
 
I lördags for vi en sväng på stan, jag hade bokat tid för brynplock och med hem slank även lite smink från Kicks. Vi for direkt till Örnäshallen och såg Notvikens herrar krossa sitt motstånd. Efter matchen började officiellt min och Mimmis lördagsdate. Vi handlade inför festen, beställde hem mat som vi inte kunde betala för, fixade ansiktsmasker och piffade till oss. Vid 18.30 stod bästbrudarna bakom dörren, redo för festligheter! Kvällen avslutades med bowling, air-hockey och Max (igen).
 
Söndagen bestod av innebandyfinaler på tv, en löptur, ett första besök hemma hos Wollan och Sebbe och middag från Arctic. Kvällen asvlutades med Solsidan och lite Rebban! Fantasiskt bra helg :-)
 
 

Dreams

Känslan när man drömmer fina drömmar där man är som lyckligast. Känslan när man vaknar och inser att det bara var en dröm.

Prayer for the weekend

Underbar helg :) berättar mer sen!


Äntligen fredag!

I onsdags spelade vi träningsmatch mot Boden. En jämn kamp första halvan, men när vi väl fick igång skyttet kunde vi vinna med 7-0. Träningsmässigt har det varit en fysisk vecka med fys måndag, match onsdag, fys torsdag och innebandy ikväll. Benen väger några kilo tyngre, i alla fall känns det så.
 
Idag ska jag som sagt träna, sen blir det myskväll á la Marri&Alle style. Funderar på att hämta över Sorrehunden, mysa lite! Mamma har sagt att han blivit konstig efter att han varit hos oss. Att han gnytt och gråtit, som att han saknar oss. Haha, skönt att höra att vi gjort något rätt!


Genomströmning

Träningen igår var som vanligt en genomströmning, för att få bort så mycket slagg som möjligt. Vi körde uppvärmning med stege, skott på målvakter, skottävling med smygfys, fys med Mats och 1 minx8 intervaller på slutet. Benen vägde dubbla efter första.. Bra krigat vi som var där!

Efter en träning då Bella bjöd på älghjärta och bullar! Sofia ser ut som om hon vill dyka ner i påsen ; )


Dröm sött

Det är så skönt med en ny säng, måste bara återigen få påpeka det! Kanske därför vi börjat gå och lägga oss efter 20? ; ) Pensionärsvarning! Ikväll (förutom att sova) blir det innebandyträning och efter Det okända, måndagsklassiker.


 

Hemmpremiär = storseger!

Igår tog vi emot Söderhamn på hemmaplan. Vi vann med 7-1! Är så stolt över vårt fina lag som krigade tillsammans hela matchen.  Bra publikstöd hade vi dessutom, kul! Vi kan, vi vill, vi vågar!

Den här bilden är från i fredags då vi hade mångkamp på golfgarden. Mitt, Wollans och Fridas lag kammade hem förstaplatsen. Wollan, ja hon tog hem guldet som individuell deltagare. Därav denna förtjusande segerbild!


RSS 2.0