Söndag 30 september

Sitter och kollar på biljetter till Luleå-Brynäs på tisdag, men satan så dyrt det ska vara. Speciellt då vi har alla hockeykanalerna hemma. Men förhoppningsvis hittar vi nån prisvärd plats jag och Emlan!
 
Nu ska jag börja förbereda lunchen. Hemmapremiär idag, taggen!
 

Shopping och Allstar

Lördag lika med shopping och finmiddag på Allstar med fint sällskap. Gällande shoppingen höll jag mig precis till inköpslistan - check! Händer inte alltför ofta. Maten var supergod och Emelie, Emil och jag var glada över Luleås storvinst. Alle och andra sidan var glad för Skellefteås seger. Alla nöjda med andra ord!
 
Inte varje dag man får bära finkläder. Känns som att det för det mesta är innbandyskor och svettiga träningskläder.
 

RS - Ruotsin Suomalainen

Lite egoboost så här vid frukosttid! Det är en finlands-svensk tidning som gjorde ett repotage om oss Männistös och Notviken. Lite kul så där! Haha.


Nytt golv

Så här ser sovrumsgolvet ut nu! Istället för en grå matta med gula fläckar och hål. Jag är mer än nöjd! Nu saknas bara nysängen, som för övrigt anländer imorgon mellan 10-14!


Regn, regn överallt

Det bara regnar och regnar, blåser och är allmänt grått ute. Förvisso har det varit det hela veckan men idag tar priset. Min utsikt från kontorsbordet är med andra ord inte så motiverande dagen till ära!

 

Igår fick jag en chock när jag kom hem från jobbet. Alles föräldrar hade lagt hela golvet i sovrummet! Lycka. Det firades med tacosmiddag. I natt sov vi på soffan eftersom vi kastat ut den gamla sängen. Mest troligt levereras den nya idag, kanske i morgon. Längtar!

 

Nä nu ska jag fortsätta jobba, sen tagga för träning. Sista innan söndagens match!:)


 


God nyhet!!

Idag är jag mycket gladare. Utvilad och fick precis en god nyhet. Alles föräldrar kommer nämligen upp vid 12-tiden och med har dem en sticksåg! Dem ska nämligen lägga golvet åt oss! Jiho. Vid elva ska jag och syster tömma hela sovrummet på möbler så att hans mamma och pappa slipper göra det. Längtar! Förhoppningsvis kommer nysängen i morgon, lagom till ett nytt sovrum med nytt golv!
 
Krikko, Jue och jag i helgen :-)

Ångest..

 

Precis kommit ut från förrådet som jag för övrigt vänt upp och ner på. Däremot till det bättre. Nu går det att gå in där utan att få en låda i huvudet. Oturligt nog hittade jag inte min kameraladdare! Nu måste jag köpa en universalladdare för 500 spänn.. Jiho!

 

Något roligt mitt i allt är att vi ska lägga nytt golv i sovrummet. Det mindre roliga är att man måste tömma hela rummet och faktiskt lägga golvet också.. Någon erfaren golvläggare där ute?

 

Nä nu ska jag sluta bittra och tagga igång för hockeyn. Tända lite ljus och ha filmhäng med syster!


Pain is just weakness leaving the body

Igår körde vi ett genomströmningspass på träningen, dvs. få ut som mycket slagg från lördagens match som möjligt. Det blev en väldigt fysisk träning med närkampspel och en massa puls. Som avslutning körde vi en reaktiv bana på helplan. Efter tredje varvet säger Wollan det jag tänker: Ääär det inte sista varvet nu?!... Det var det inte. Vi körde på i åtta varv innan vi föll ihop av utmattning. Grymt skön känsla dock efteråt! Vi är bäst :-)

 

I somras då jag och syster tog ett snabbpump på Sensia efter innebandyn. Ett bildbevis var på sin plats, då tvivel annars kunnat uppstå.

 

 


Seriepremiär

 

Måndag återigen. Varför går helgen så fort? Kanske för att jag hade så roligt. Fredag kväll rullade jag och syster söderut. Första stopp Eddahallen för att kika på Skellefteå-Iksu Ungdom, andra stopp Hotell Uman för att tillbringa natten där med laget. Lördag 12.00 spelade vi vår seriepremiär mot Dalen. Blev tyvärr förlust mot dem denna gång, men det får vi ta igen till helgen! Efter matchen stannade jag och umgicks med Krikko och Johanna! Vi åt massa gott och hade det festligt mot kvällen.

 

Nu ska jag fylla min kopp med kaffe, för att orka med resten av arbetsdagen :-)


Café Metropol

Mysfrukost blev det strax efter sju i morse med Rebban på Café Metropol. Det är ett av Luleås äldsta caféer. Mysig personal med bra service och pris. Istället för en kaffekopp fick jag en hel kanna på bordet. Perfekt start på dagen! Rekommenderar detta varmt.


Notvikens IK växer

Nu har Notviken inte bara ett damlag på seniornivå, utan även herrar! Grymt bra för Notviken som förening och kul med utökning. Joel hojtade precis från fikarummet att en lagfest är på sin plats inom en snar framtid. Jag kan ju inte direkt säga nej!

Inför seriepremiär

Har redan nu börjat tagga inför lördagens seriepremiär på bortaplan i Umeå. Dalen kommer att vara revanschsugna efter finalen i Nolia Cup. Det gäller för oss att vara redo från start! Längtar så att jag nästan spricker. Och hotellfrukosten på lördag, mums. Idag ska jag och Alle spela in min nya klubba lite. Jag har för första gången bytt till en oxdog, flex 26 dessutom, så den är mycket hårdare än fatpipen. Det blir lite passningar och volley i korridoren ;-)
 

För att hålla sig varm

 
Förutom väntan på nysängen har jag även beställt en höst/vår/vinterjacka och även vinterskor. Hejdå conversen och frysa tårna av sig! Jag beställde från Zalando.se och fick grejerna för ett riktigt bra pris! Lätt värt. Nu får jag hoppas att de sitter som en smäck!


Bubbeltrubbel

Ikväll ska jag filosofera med en fin själ. En själ som innehar en Nespressomaskin även hon. Över en kopp kaffe eller två (irish?) ska vi umgås som bara vi bubblor kan. Så det så!

Vädergudar, vad är planen?

Jag har inget emot hösten. Tvärtemot är den rätt mysig. Alla serier drar igång. Vår innebandyserie, hockeyelitserien och alla bra tvserier. Men det som är minus är när det regnar, är grått, för låg temperatur och blåsigt på samma gång. Då är det svårt att få feeling. Speciellt om man är sugen på att cykla till träningen men ångrar sig snabbt så fort man kastar ett getöga genom fönstret. Så det så! Mer värme, höstlöv som faller och lite sol åt folket.


Snabba Cash II

Ännu en helg har passerat. Innebandy, hockeyderby, middagar och bio har den bjudit på. Igår kväll såg jag, Emelie, Rubban och Alle Snabba Cash II, överraskande bra eftersom de flesta rykten sagt att den ska vara dålig. Nu inväntar jag filmen Hypnotisören, som baseras på Lars Keplers bok. Hoppas bara filmen kan motsvara boken!


Derby

Åh, jag bara älskar när elitserien dragit igång. Igår befann jag och Amanda oss på plats i Coop Arena och såg Luleå hinna över Skellefteå. Grymt bra match att se på! Hoppas på fler matcher på plats i vinter.


Helg på ingång

Arbetsveckorna bara flyger förbi. Nu är det äntligen fredag och en rolig helg väntar! Sorre ska få åka hem igen, då vi inte kommer vara hemma så mycket under helgen. Han har för övrigt börjat med en ny grej, nämligen att strejka då det är dags att gå in efter promenaden. Vid backen ner till gården tvärstannar han, sätter sig ner och ser allmänt bitter ut. Tur att det fortfarande går att lura han genom att gå in på andra sidan av huset. Än så länge har han inte förstått!

 

Luleå vann dessutom sin premiärmatch igår och på lördag väntar derby hemma i Coop Arena. Hoppas på hemmavinst, annars blir det så otrevlig stämning här hemma..


Vår fyrbenta vän

Nu är vi återigen hundvakt sen i tisdags. Jag tycker det är så mysigt med hund och det är en bra början att vara tillfällig hundägare, för att förbereda sig inför att vara det på heltid. För övrigt så älskar han sitt gosedjur, som han gärna använder som huvudkudde när han lyxar till det!


 


Elitserien 2012/2013

Äntligen drar hockey igång. Redan på lördag är det derby hemma i Coop Arena,
där Luleå tar emot Skellefteå! Ska bli grymt spännande och se om Luleå tar sig längre iår ;-)

Kopparblont

Blev less på min utväxt så körde ett wildecard och köpte hårfärg på Coop, kopparblond. Toningen orkade inte riktigt täcka hela utväxten, men i och med att håret fick en mer varm ton istället för det blonda, syns inte utväxten lika mycket. Nöjd tjej!


En tredjedel av livet

Efter många om och men har vi nu äntligen beställt en ny säng. Den vi har nu är från före kriget och skulle nog inte ens godkännas som en bra säng. Sängen vi har beställt nu blir en bra investering och dessutom var den inte farligt dyr! Förväntas leveraras hem inom 8-12 arbetsdagar!:)
 
180x200, allt inkluderat för 7471 kr. Sänggavel ska jag handla separat från någon annan butik.


Headzone

Jag passade på att skämma bort mitt hår litegranna. En ny hårborste (perfekt för löshår eller väldigt långt), schampo och balsam! Längtar för ovanlighetens skull till duschen efter träningen :-)


Bon appetit!

Igår lagade vi gomiddag, med tanke på att vi var träningslediga och jag hade tid över. Vi gjorde en jättegod pastagratäng som vi fått recept på av Alles mamma. Jättenkelt och otroligt gott!:)

 
Tagliatelle
500 g räkor
tärnad salladskyckling
1 purjolök
3 msk vetemjöl
3 msk margarin
fiskbuljong
1 dl grädde
riven ost
curry
 
Koka upp grädde, mjöl, margarin och curry. Koka vatten och fiskbuljong separat. Varva sedan pasta, räkor och kyckling. Häll i såsen och strö över ost över hela gratängen. In i ugnen i ca 15 min!
 

Innebandy

Jag som aldrig brukar fastna på bild på innebandyplanen har nog för första gången lyckats. Hittade några bilder på Nolia cups hemsida. Blir sugen på att lira match bara jag kollar på bilderna :-)
 

 

Cupguld Nolia Cup 2012

Nu till något roligare. Vi försvarade guldet från förra året då vi nollade IBF Dalen i finalen med 3-0. Underbar insats av hela laget under helgen! :) Stolt!
 
"I damsenior var det Notviken som vann efter att ha nollat IBF Dalen med segersiffrorna 3-0. Starkt gjort av nykomlingen i ettan. Notviken imponerade på mig ifjol i kvalspelet mot Sävar och det ska bli intressant att se hur laget står sig på en högre nivå. För Dalens del är det naturligtvis en besvikelse att bli nollade av en seriekollega i en final."  Citerat från Innebandybloggen.

Ögonblick

När sådant här tragiskt inträffar inser man att livet är för kort. Ett liv har tagit slut. Ett hjärta har slutat slå, så plötsligt, så oväntat. Det finns inte tid för att vänta på att saker ska hända, på att saknade människor ska korsa ens väg. Lev i nuet, i morgon kan det vara försent. Du vet inte när dina älskades hjärtan slutar slå, eller ditt. Låt dina älskade få veta att du älskar dem, låt dem som inte vet att du bryr och älskar få veta hur du känner. Livet är för kort och upplevs tyvärr bara en gång. Ta hand om varandra!


RSS 2.0