Tropisk hetta


Efter att ha fjällvandrat i +30 och legat sjuk i feber, så har jag blivit lite allergisk mot solen. Har medvetet sökt plats i skuggan. Men förra helgen bjöd på sol och vi passade på att fara och bada med Rex. Han är helt tokig, räcker med att man säger ordet "bada" och han går bananas. Jag låg och sov på en madrass på golvet och dum som jag var sa jag "Rex, vi ska och bada". Han tog ett glädjeskutt från balkongen, upp på soffan och flööög sedan rakt genom rummet och landande på min mage. Mysigt.
 
Nu har jag för övrigt bott i nya lägenheten i drygt en vecka. Får lägga upp lite bilder!


Tapetsering - hallen


Ikväll har vi tapetserat ena delen av hallen. Mönsterpassning, sneda väggar och konstiga vinklar. Tog ett bra tag. Samtidigt kom leveransen med Ikeaköket och lite annat smått och gott, så pappa och farfar har haft upp i köket! Längtar tills jag får börja möblera och inreda!

Kvikkjokk - Tarradalen

 
 
 
Årets vandring blev 28 km längre än förra årets. 1 km per dag gick vi i år. Terrängen varierade väldigt mycket, stigar, stigar med massa stora stenar, plank, sand, amazonasskogar och både uppförs och nerförs. Vi tältade precis nere vid vattnet, så att vi kunde svalka oss emellanåt. På hemvägen fick vi åka en extratur med båten, förbi lagunen. Där var det +24 i vattnet! Skönt att få svalka sig lite. Det kändes i hela kroppen att man vandrat några kilometer när man vaknade fre morgon ;-) Nästa år siktar vi på helikopter till någon rolig destination i fjällvärlden!
 


Nu går det undan

Just nu värker det i varenda muskel. Okej, inte i samma klass som 36 km fällvandring, men nästintill. Idag har vi tapetserat köket och hett upp köksluckorna. På tisdag kommer Ikeaköket vi beställt. Vi hann även med att måla och tapetsera vardagsrummet. En rulle kort, men den fixar vi i morgon! Kul att man börjar se resultat. Tapeter gör så mycket. I morgon levereras även min nya soffa. Fullt ös!

Rum #1 klart!
Första rummet att bli klart är sovrummet. Nytt golv, ommålat tak, tapeter och en trävägg är väl vad som är gjort i stora drag! I morgon börjar vi tapetsera köket. Sista semesterdagen dessutom.. Tungt!

Skattgömma
Bakom detta förträffligt charmiga badrumsskåp hittade pappa en skatt. Femhundra riksdaler satt mellan väggen och skåpet! Så var man rik igen. Älskar för övrigt lappen på skåpet, tackarrr! Nu är väggar och golv klart på toan iaf. Dåliga bilder, men svårt att få det bättre:-)


Från en skräckfilm


Så här såg för övrigt toan ut i slutet på förra veckan. Som taget ur en skräckfilm. Jag hade hellre kissat ner mig än nyttjat denna.. Hur som helst satt syrran och jag med kniv, tång och mejsel och slet lös väggarna. Blåsor och blod offrades. Samtidigt svor pappa från rummet bredvid. En myslördag helt enkelt ;-) Nu är toastol, handfat och allt annat borttaget och mattläggaren har spacklat allt. Tror han skulle göra klart resten idag. Blir mörkgrått på väggarna och ett grått golv i en ljusare nyans!

fortsättning följer

Förra helgen snickrade pappa upp träväggen i sovrummet. Vi satsar på att bli klara med sovrummet först. Där har vi främst målning och tapetsering kvar. Samtidigt håller mattläggaren på att fixa badrummet! Hittills är alla golv lagda, parketten i vardagsummet är slipat och lackat och taken är målade. Jag målade träväggen två varv igår. Ska förbi och kika idag hur färgen lagt sig. Än är det mycket kvar att göra!

RSS 2.0