Onsdagsfix


Idag har jag varit ledig men trots det har jag hunnit göra en massa nytta. Vid 13 hade jag tid för delegering på Motala sjukhus, som jag klarade galant och det medför kort och gott att jag kan arbeta fler nätter framöver. Förutom delegering handlade jag badrumsartiklar och en kaxig kaktus, som försökte skada mig rejält några gånger innan den tillslut hamnade i krukan. Jag svängde förbi stan och provade en vinterjacka och hämtade sedan ut vår hallmöbel på Postnord. 

Kvällen har jag ägnat åt att ordna upp i lägenheten och tömt alla köksflyttlådor. Glömde till och med bort att äta middag (händer ju bara aldrig). Nu blir det Drop dead diva innan jag däckar!

Du vackra höst


Jag märker att jag verkligen uppskattar hösten, den råa luften på morgonkanten, dimman och alla dess färger. Det lyxiga med mitt jobb är att jag får upptäcka nya platser nästan varje dag, vilket är perfekt för mig som nyinflyttad Motalabo! Igår var vi på tur till Linköping där vi bland annat passerade Gamla linköping och universitetet. Vi körde på småvägar både dit och hem och körde genom Vreta kloster och Stjärnorp, där ravinen och kyrkan var hur mysig som helst. Även när jag kör till och från jobbet förvånas jag fortfarande över alla djur längs vägen. Rävar, rådjur och grävlingar bland annat! 
 
Förutom att åka på sightseing igår så hann vi njuta ute i kvällssolen. Var så varmt att jag fick ta av mig till t-shirt. Passade på att sticka lite på min blivande tröja!


Ett steg närmareI helgen har vi flyttat ur lägenheten i Mjölby- en befrielse och inget jag kommer sakna :-) Till hjälp har vi haft Marcus mamma och pappa, uppskattas! Igår gjordes ett ryck i köket i Motala och nu börjar man känna att ett komplett kök är nära. Härligt det!

På lördagskvällen passade Marcus och jag på att ta en paus från renoverandet och det fick bli en öl och burgare på Ströget. Vi testade även ett nytt ställe, Vänner & vin, där vi tog ett glas rött och myste på.

Idag jobbar jag 8-20 och Marcus likaså. Så vi ses lagom till läggdags :-) Haha.

Hur ska jag få uppleva samma kickar?

När låtar som Five hours och Antidote spelas på högsta och lagen värmer upp och jag själv står på läktaren ovanför planen, då ställer jag mig frågan: hur ska jag få uppleva samma kickar? Samma kickar som jag får när jag får slänga en spelare över sargen. När jag gör en perfekt brytning. När man fysiskt har övertaget och bara kan le åt motståndarens frustration. När man bara får hänga den i krysset. Eller när flowet i femman är skrattretande bra. Den känslan vill jag uppleva igen. Oavsett om det är på eller utanför planen. Wollan, har du upplevt den efter att du slutade?
Nytta med nöje


Eftersom det i regel är väldigt lugna arbetsdagar så är det bra att ha med sig något att roa sig med. Dator, stickning och böcker har varit mina grejer och igår läste jag ut en av mina nybeställda pockets. Även Netflix och Viaplay ska testas så fort jag får igång wi-fi på min dator. Känner på mig att jag kommer stupa i säng så fort jag kommer hem vid 21 ikväll :-) 

Blivande tröja


Denna vecka har startat bra i jobbväg. Igår jobbade jag 6 timmar, idag 13,5 och imorgon blir det ytterligare 12 timmar. Jag har dessutom påbörjat att sticka min blivande Pippitröja (om vi kommer så långt). Tur att det är kul i alla fall och ett bra tidsfördriv!

Sakta men säkert

Nu börjar övervåningen bli klar! Sänggavel, göra om trappen, mattor och fixa i badrummet återstår i princip. Kontrasterna är stora mellan de två våningarna. På nedervåningen råder kaos och eftersom Marcus och jag jobbar långa dagar är det inte mycket tid över. Men vi är på gång! Bjuder på lite bilder :-)


Himmelsby
Lör-sön spenderade vi på Himmelsby gårdshotell. Turkisk bastu, infrabastu, kallbad, jacuzzi och hederlig bastu i spat, trerättersmiddag och massa Johan Falk på rummet. Eller rum och rum, var snarare en lägenhet med fullt utrustat kök. En välbehövlig helg!


Fredagsmys

Efter en vecka med jobb och introdagar så börjar vi härmed vår spahelg! Jag och Rex kickade igång helgen med massa mys och chips. Nu sitter vi i en fullpackad bil på väg till Motala där vi ska montera ihop nya sängen, fräscha till oss för att sedan krypa upp i soffan till tapas och rödtjut. I morgon väntar en hotellvistelse på Himmelsby gårdshotell. Självklart följer Red med :-) Trevlig helg!Hur gör folk?

Jag förstår inte varför jag inte kan sova när jag jobbat natt. Jobbade 17-08 igår, ett pass på 15 timmar och jag kommer hem och sover 9-11.30. Okeej. Förvisso har vi jour så jag sov tre timmar under natten. Så kanske det som ställer till det. Jag önskar jag var lite mer som Marcus som somnar lite varsomhelst och närsomhelst!.. 
Han verkar visst alltid haft lätt för att sova! Haha. Jag ska försöka somna tidigt ikväll istället, för imorgon väntar jobb 08-20.

Julivibbar


Vädret här i Östergötland är riktigt bra just nu. Solen ligger på som om det vore juli. Den här bilden tog jag nere vid Motalas djurklinik igår, då Rex var där för sitt öra. Nu har han fått antibiotikakräm för sitt svårläkta sår. Igår hann jag även med en intervju, som nu resulterat i att jag får fler jobbtimmar.

Idag jobbar jag 08-20 och sedan blir det fortsatt fix i lägenheten. Vi sover i Motala ikväll eftersom vi ska rensa buskar med grannarna imorgon kl 08. En lördag. Nackdelen med att bo i bostadsrätt :-))) 

Walk in closetNu är vår walk in closet färdig! Eller en rullgardin, taklampa och belysning i garderoben ska upp. Och självklart Marcus kläder, som just nu är i lägenheten i Mjölby. Bättre bilder kommer snart. Hade bara velat hitta laddaren till min systemkamera.. Flyttkaos.

Lotus bluesMåste bara tipsa om en grymt bra bok jag precis läst ut! Sträckläste ut den i princip och nu går jag och väntar på uppföljaren i pocket, Mios blues. Hatar känslan när man läst ut en bok och måste lämna karaktärerna. Sen att jag inte har någon ny att läsa gör inte saken bättre :-) Haha.


I renoveringslunken


Efter en fyra dagars visit där jag hann med Hudik, Umeå och Luleå är jag nu återigen tillbaka i renoveringslunken. Måste erkänna att det var ganska skönt att få åka bort från renoveringen ett tag :-) Att bara få vara och slippa tänka på allt som ska hinna göras. Jag hann trots allt sy fyra kuddfodral med Marcus mamma, så helt på latsidan har jag inte legat! 
 
Igår roade jag mig med att slipa trappen då tanken är att vitlasera den så småningom. Marcus pappa donade på nedervåningen i det så kallade köket. Eller det ska bli ett kök, nu är allt av det gamla utrivet och arbetet med det nya är igång! Samtidigt går vi och väntar på vår säng som verkar vara på villovägar. När den hittat till Verkstadsvägen skulle jag vilja påstå att övervåningen är beboelig!


Resultatet

Nu är både väggen i vardagsrummet och sovrummet färdig. Är riktigt nöjd med resultatet! Att betsa plankorna var jobbigt men verkligen värt slitet. I morgon ska vi mest troligt köra ett lass med möbler som ska upp på just övervåningen. Vet precis i mitt huvud hur vardagsrummet ska se ut, så ska bli kul att få göra verklighet av det.
RSS 2.0