Inte riktigt van

Den här dagen har blivit väldigt konstig. Att hålla sig vaken på nattjobb var faktiskt inga problem. Men att sova efter nattjobb desto svårare. Var hemma vid halv nio i morse, duschade och slängde mig i säng. Sov väl va 9-11.15, sen gick det inte att skrapa ihop fler timmar. Det har inneburit en dag som zombie. Hoppade över Marcus träningsmatch (hade förmodligen ändå inte fattat vart jag befunnit mig och vad innebandy vart) och istället körde jag till Motala vid 15-tiden. I ett apatiskt tillstånd betsade jag nio träplankor som mest var psykiskt jobbigt... ;-) Efter det plockade jag upp Marcus från hallen och höll på att backa på trottorkanten på parkeringen väl hemma. Var så trött att Marcus fick styra åt mig för att lyckas med bedriften att ta mig in på parkeringsrutan. Nu ligger jag i soffan och har fortfarande inte fått en blund. Spännande detta! 


Dessa ska imorgon upp på vardagsrumsväggen!

Från skymning till gryning



Nu har jag snart jobbat färdigt, bara 2,5 timmar kvar. Vi har varsin väntetid på tre timmar då man får vila en stund. Lyckades faktiskt sova två hela timmar! Gick ju sisådär tidigare idag då jag skulle försöka sova en stund innan jobbet. Dem enda som snarkade ikapp var Marcus och Rex.. Haha. Jag lär för övrigt vara tvungen att knyta en halsduk eller dylikt för ögonen, för att ha chans till sömn i nya läggan. Inga persienner finns:-) Får hoppas jag är så trött att jag somnar som en stock oavsett! 

Nattugglan

Blev för en liten stund sedan inringd på nattjobb 20-08 inatt. Känner mig ungefär lika trött som på bilden nedan (tagen på mig och Emelie i Las vegas). Men blir att hinka kaffe och köpa lite redbull så ska jag nog överleva! Hade däremot sett framemot en kväll med Marcus, dona i lägenheten och sova första natten i Motala på luftmadrass. Dessutom är vi mitt upp i en spännande filmserie som vi skulle fortsätta på ikväll. Nåja, får se framemot en myskväll på söndag istället! 


Nya snabba



Dessa ska få följa med på några löpturer är tanken! Fyndade dem på Intersport för 699 spänn. Min sommar har främst bestått av styrketräning så lika bra att ta tag i konditionsträningen också!
 
För övrigt har jag bokat tågbiljetter till Umeå inför Scandic Cup 4-6 september. Mamma och pappa kommer vara där och jag och Rubban kommer att dela ett dubbelrum. Massa innebandymatcher och bra sällskap! Jag kommer att mellanlanda i Hudik både på ditvägen och tillbakavägen. Då ska jag bland annat passa på att sy mina kuddfodral (perfekt att Marcus mamma har en symaskin) :-)

Vi är oövervinnerliga



Igår överlevde vi en kväll av tapetsering. Framtiden ser ljus ut! Nu återstår att skära bort kanter och sätta tillbaka strömbrytare etc. Annars ska vi påbörja träväggarna i sovrummet och vardagsrummet. Köpa virke, måla och sätta på plats!

En tämligen intressant dag

Igår var minst sagt en intressant dag. En nödvändig men desvärre nämnvärt intressant. Summa summarum satt Marcus och beställde kök i två timmar och jag satt totalt tre timmar i bilen med Rex på Ikeaparkeringen. Plocktiden för köket var ca två timmar vilket vi nyttjade som så att vi sprang igenom Ikea på 30 min med en chokladrulle i högsta hugg (jag är ingen trevlig människa när jag är låg på energi). Sedan återstod jakten på ett släp. Ikea hade slut, OK hade även dem slut, vilket resulterade i att vi hyrde från Statoil. Efter att ha lastat i halva Ikea i bilen och släpet rullade vi mot Motala, lastade av allt i nya läggan och rullade sedan återigen (!!) till Linköping för att lämna igen släpet:))) Middag avnjöts från Burger King vid 22-tiden. Så där ja. Men som sagt, en nödvändig dag.
 
Idag har jag varit en sväng förbi min blivande arbetsgivare och bokat in intro nästa vecka. Efter det begav jag mig till lägenheten och monterade upp en Paxgarderob. Jag kom ihåg att ta med micro från Mjölby, en proppfull matlåda men ingeeen gaffel. Eftersom att äta med händerna inte kändes aktuellt då lägenheten har akut brist på handtvål (tvättade händerna med hudkräm) fick jag tänka kreativt. Locket till matlådan fick agera bestick! Måste nästan skriva ett inlägg i Återbruka-mera-gruppen på Facebook, matchar vissa idiotsäkra tips. Efter min lunchpaus körde jag och Rex tillbaka till Mjölby, jag veckohandlade på Willys och hämtade ut mina nya löparskor (eftersom jag dumpade mina gamla på Kebne fjällstation). Måste bota min rastlöshet! Planen är att kolla på gymkort till nästa vecka.
 
 
 
Kaoset i bilder:-)


Kräftskiva




Idag har det varit riktigt strålande väder så vi passade på att testa Mjölbys hundbad. På kvällen har vi haft kräftskiva ute på balkongen! Västerbottenspaj, egengjord aioli, vitlöksbröd och till efterrätt blev det citronpaj. Nu slötittar vi på Hypnotisören på tv, inget party direkt eftersom vi ska vara tidigt i Motala imorrn bitti. Colorama och Byggmax för att inhandla tapeter och virke:) 

Fästingfri

Vi lyckades plocka bort fem äckliga fästingar från Rex igår kväll. Jag bearbetade min fästingskräck lite genom att dra ut några jag också. Hädanefter får jag vara än mer nogrann och kolla igenom pälsen.
 
I morse var jag för övrigt en sväng till Motala på arbetsintervju. Den gick bra! När jag kom tillbaka fick Rex sig en dusch, något han faktiskt tycker om. Sen kan man inte undvika hans totala kaosstadie han går igenom direkt efter. Springer runt som en tok i lägenheten, rullar sig och gnider sig längs golven :-) Haha.
 

 

Fästingar

Sommar i all ära men trodde jag skulle slippa fästingar på Rex.. Och jag som matat han med fästingtabletter hela sommaren, verkar ju funka sådär. Jag som verkligen hatar småkryp och jag får kväljningar bara jag ser fästingen i pälsen. Får se hur jag klarar av att plocka bort dem! Tur att jag har Marcus som kanske kan dra på sig machorollen och plocka ut dem medan jag distraherar Rex.
 
 
 

 

Att få vara kreativ

Sitter och letar efter snygga tyger till blivaande kuddfodral som jag ska sy. Dessa kuddar ska pryda soffan i det nya vardagsrummet är min tanke. Måste bara komma över en symaskin.. Inte direkt så att jag impulsköper en bara sådär. Idag har jag för övrigt kört ett lass flyttlådor och kassar till Motala. Passade samtidigt på att springa in på Arbetsförmedlingen och skriva över mig från Luleå till Motala. Appropå jobb ska jag på en arbetsintervju på fredag! 
 
Dem här fyra olika tygerna tänkte jag mig, en för varje kudde:
 
 
 

En 4:a för tre

 
 Så här ser planlösningen ut på versktadsvägen, som snart kommer bli vårt hem. Längtar tills vi kan börja renovera på riktigt. Jag trodde trapporna skulle bli ett problem för Rex men han har sprungit upp och ner som en besatt, bara för att han kan.

I Motala skiner solen

 
I fredags var en bra dag! På förmiddagen drog vi en sväng till Linköping och köpte en paxgarderob på Ikea. Eftersom det var sol och molnfritt passade vi på att leta upp en hundbadplats i Motala, Pariserviken. Rex var överlycklig och jag tog mitt första dopp för sommaren (om man inte räknar Turkiet såklart). Marcus den lilla badkrukan fick agera fotograf. Efter att ha donat lite i lägenheten for jag och Marcus ut och åt på Ströget, en mysig restaurang med riktigt goda burgare.
 

Ett äventyr att minnas

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem efter vår Kebnekaisetripp. Ett äventyr som är det värsta jag gjort i fysisk väg. Värre än alla försäsonger räknade tillsammans. Önskar inte ens min värsta fiende detta. Eller jo, kanske. Men oavsett så var adrenalinkicken man fick högst uppe på sydtoppen värt det! Händerna bara skakade efter att vi åkt rutchkana ner efter snöbacken. På vägen ner beställde vi en helikopter, en upplevelse bara det. Ingen av oss hade tidigare flugit helikopter och piloten var snäll och flög en extra sväng och visade oss runt. Kan säga att ölen satt väldigt fint efter att vi landat nere på fjällstationen ;)
 


We made it!


Nu kan man checka av Sveriges högsta berg✔️ Den värsta påfrestningen jag varit med om, både psykiskt och fysiskt. Inte ens vår promenad från Boden-Kiruna på sju dagar 2008 slår detta. Men satan sådan adrenalinkick man fick uppe på högsta toppen! Mer bilder kommer snart!

Förberedelser



I fredags tog jag och Krikko en fredagsdate i stan och vi passade på att gå igenom packlistan och matlistan inför Kebnekaise. Bara tre dagar kvar nu! Igår blev det en sleep over hos Emelie i Boden. Vi åt en god kantarellpasta, drack vin till ostbricka och hade filmmys. På morgonen vaknade jag upp till nygräddade scones, egengjord smoothie, ägg och kaffe- vilken lyx! 

Idag har jag bara packat inför flytten och handlat inför kebne. Känner av stressen nu! Mycket som måste göras innan vandringen på onsdag.  

RSS 2.0